klussen wonen woonplezier zo woon je
Een terras inrichten met sfeer doe je zo!

Een terras inrichten met sfeer doe je zo!

Een terras is dé plek om lekker van de zon te genieten, te eten en te ontspannen. Vooral in de zomermaanden is het terras de ideale plek om de warme dagen door te brengen. Zeker als dit terras ook nog eens sfeervol is ingericht. Maar hoe zorg je er dan voor dat je het maximale uit je buitenruimte haalt? Van de basis tot aan de aankleding, met deze tips kun jij straks een prachtig terras creëren.

bestrating terras inrichten De basis: locatie en bestrating

Het inrichten van een terras begint natuurlijk bij de basis. Eerst is het belangrijk om de plek te bepalen waar jij een terras wil inrichten. Het belangrijkste verschil is dat tussen een zon- en een schaduwterras. Als je je terras altijd in de zon wilt hebben, kies je het beste voor een zonterras. Een parasol of schaduwdoek is dan wel aan te raden. Als je liever niet altijd in de volle zon zit, kies je het beste voor een schaduwterras. Wanneer je een goede plek hebt gekozen, kan er vervolgens bestrating gelegd worden. In principe kun je kiezen uit vier soorten bestrating:

  1. Planken zijn zeer geschikt in iedere tuinstijl en creëren een duurzame en rustige basis.
  2. Ook tegels passen in iedere stijl. Het bijkomende voordeel is dat tegels erg goed schoon te houden zijn.
  3. Voor een sfeervolle, romantische stijl kun je ervoor kiezen om bepaalde delen met kasseien te bestraten.
  4. En tot slot kies je voor een landelijke stijl het beste voor klinkers.

indeling terras De indeling van je terras

Wanneer je de juiste plek en bestrating hebt gevonden, is het tijd voor de indeling van je terras. Bedenk jezelf hierbij hoeveel gezinsleden van het terras gebruik gaan maken. Op basis hiervan kun je het aantal vaste zitplekken bepalen. Het is aan te raden een eettafel meer in de schaduw te plaatsen maar wel onder een goede buitenlamp, terwijl je in het zon het beste ligstoelen plaatst. Vervolgens mogen tuinmeubelen natuurlijk ook niet op het terras ontbreken. Het is aan te raden om voor een rustige basis te kiezen, zodat je met accessoires zoals kussens het terras verder kunt aankleden. Een tuintafel is ideaal om aan te eten en bijvoorbeeld te werken. Deze vul je aan met tuinstoelen. Verder is het ook heerlijk om een plek te hebben waar je echt even kan ontspannen en gezellig kunt zitten. Ligstoelen zijn hierbij een goede optie. Ook kun je kiezen voor een complete loungeset.

groen terras Met groen fleur je je terras helemaal op

De volgende stap is het opfleuren van je terras. Ook beplanting mag namelijk niet ontbreken bij je buitenplekje. Houd hierbij rekening met de hoeveelheid beschikbare ruimte die je hebt. Mocht dit niet zoveel zijn, dan kun je het beste kiezen voor potten met planten. Een andere tip is om in de hoogte te werken, om ruimte te besparen. Als je iets meer ruimte ter beschikking hebt, kun je je helemaal uitleven met groen. Zo kun je kiezen voor grote potplanten, om een landelijke stijl te creëren. Ook kun je bloemen planten en zo een bloemenhoekje maken. Je kunt zelfs een mini-moestuin maken, niet alleen sfeervol, maar ook nog eens erg handig!

Terrasaccessoires Accessoires als finishing touch

Tot slot kun je je terras helemaal naar eigen stijl aanvullen. Zo kun je stoelen en banken knus aanvullen met kussentjes en plaids. Als je een tuinwand of muur hebt, is het leuk om deze een frisse, vrolijke kleur te geven om je terras op te vrolijken. Tot slot maak je je terras helemaal af met sfeervolle verlichtingen zoals handige solar buitenlampen. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan kaarsjes, lichtslingers en lampions. Leef jezelf helemaal uit!

Bekijk hier alles over de inrichting van andere woonruimtes >>

[ Foto Terras inrichten :] van Skylar Kang via Pexels.

30-04-2022

Tags: Terras inrichten Tuin Overkapping

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl