klussen wonen woonplezier zo woon je
De functies van slimme verlichting thuis

De functies van slimme verlichting thuis

Verlichting is voor het maken van sfeer erg belangrijk. De 'normale' manier van verlichten is met de standaard lampen. Nu komen er steeds meer slimme lampen op de markt. Deze hebben een app waarin ze gekoppeld kunnen worden en via de app bestuurd kunnen worden. Dit kan erg handig zijn in allerlei situaties. ZoWoonJe.nl maakt je wegwijs in de slimme verlichting voor elk moment en plek bij je thuis.

verlichting Verlichting voor elke situatie

Verlichting is belangrijk bij het doen van werk, school, koken maar ook om ‘s avonds te kunnen ontspannend na het werken. Verlichting heeft hier een belangrijke rol in. Zo kan het licht jou beter laten concentreren of juist helemaal tot rust laten komen door de sfeer die het afgeeft.

In de apps die smart lampen gebruiken zie je vaak voor ingestelde instellingen. De makers hebben bepaalde instelling als standaard gemaakt voor bepaalde omstandigheden. Op die manier hoef je enkel de situatie aan te klikken en verschijnt er de perfecte verlichting voor. Vaak zie je dat onder het kopje ‘werken’ dat het licht hier feller en witter is. Met dit licht zou je je beter kunnen concentreren en heb je het beste licht om lang in te zitten en te lezen of werken.

Het licht dat onder 'ontspannen' staat, is vaak warmer van kleur en is minder fel. Zo kun je heerlijk op de bank liggen en rustig televisie kijken of een boekje lezen.

Philips Hue Starterspakket:

Starterset Philips Hue

smart verlichting Besparen van energie door smart verlichting

Omdat je de lichten die je thuis allemaal gekoppeld hebt vanuit een app kan besturen kun je vaak ook zien dat ene licht nog aanstaat. Dit is erg handig in het geval er niemand thuis is maar wel per ongeluk alle lichten nog aan staan. Met een druk op de knop zet je de lichten uit. Deze manier van op afstand apparaten besturen wordt steeds meer geïntegreerd in het dagelijkse leven. Niet alleen lampen maar ook wasmachines en andere apparaten hebben steeds vaker deze functie. Zo worden we er meer van bewust dat niet meer alle apparaten klakkeloos aan hoeven te staan maar wordt het ook gemakkelijk gemaakt deze op afstand te controleren.

timer slimme verlichting Lichten aan op een timer

Er bestaan voor de lampen in huis ook speciale stekkers die een timer ingebouwd hebben. Deze kun je zelf op bepaalde tijden instellen en zo de schakelaar om een bepaalde tijd laten omhalen en zo dus de lichten of andere apparaten aan of uit zetten. Vaak zit je te lang achter elkaar achter een laptop of boeken en heb je niet door dat je al een uur in het donker zit. Zo kun je dus elke dag bepaalde lampen instellen die om een bepaalde tijd aangaan, bijvoorbeeld wanneer het ongeveer donker wordt buiten, en heb je nooit dat je een uur achter elkaar in het donker zit te studeren.

gekleurde lampen Romantische verlichting bij een filmpje

Het fijne aan de lampen is dat deze dus allerlei kleuren en fel heden aannemen. Zo kun je tijdens het koken een leuk kleurtje aanzetten en tijdens het werken een neutrale kleur om je te kunnen concentreren. Het is extra leuk om deze lampen te gebruiken tijdens een romantisch diner of filmpje kijken. In de apps kun je allerlei kleuren en settings aanklikken en de lampen verlichten jouw kamer geheel in die sfeer. Lees hier meer over deze slimme toepassingen.

[Foto's slimme verlichting :] Hoofdvisual Philips Hue / Homey app | Inzet product Bol.com

30-05-2022

Tags: Slimme verlichting Smart home & verlichting

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl