klussen wonen woonplezier zo woon je
Waarom handige opbergers inzicht geven

Waarom handige opbergers inzicht geven

Overal zie je het verschijnen, organisatie opbergers. De laatste rage is om je huis zo praktisch mogelijk gebruik te laten maken van de ruimte, door middel van verschillende opberg-woonaccessoires. Of het nou is dat de kinderen hierdoor makkelijk bij hun spullen kunnen, of de koelkast ‘Pinterest Worthy’ is geworden, mensen worden wild van deze organisatie accessoires. Dit gaat van deurhangers voor jassen tot plakhaakjes die je kan gebruiken om dingen aan de binnenkant van kasten te hangen. Voor de keuken heb je dan weer glazen potten om je pasta’s en kruiden op te slaan en bakjes die aan de binnenkant van je kasten kunnen hangen. Er zijn 101 manieren om je spullen weg te bergen, maar hoe doe je dat nou het beste?

handige opbergers kopen Opbergen is een kunst op zich

Om je huis goed te kunnen organiseren moet je kijken wat je zelf nodig hebt in je huis, maar ook naar de producten die je wilt opbergen. Zo kan je die grote lepels, tangen, opscheppers en ander kookgerei ophangen tegen een muur door middel van plakhaakjes. Als je een kastje of plank over hebt, heb je ook een onder-de-plank klem of hangrail gebruiken. Hiermee creëer je weer extra ruimte in de la die nu wordt overwoekerd door verschillende keuken accessoires.

Een andere manier om ruimte te optimaliseren is door het gebruik van een plank inzet. Hiermee creëer je als het ware een tweede plank, waardoor je gebruik kan maken van de hoogte.

organiseren huis Organiseren en opbergers

Kijk ook eens naar wat je waar gebruikt, het heeft namelijk weinig zijn om iets wat je vaak gebruikt op een plek te leggen waarbij je het steeds heen en weer moet slepen. Voorkom dit door bijvoorbeeld een koffiehoekje bij je koffiezetautomaat op te zetten, met een accessoire zoals een dienblad of een theedoos.

Wat een ander praktisch idee kan zijn, is het maken van een snack opslag door middel van een hangende schoenenopberger, die je aan de binnenkant van de kast plaatst. Voor kinderen kan dit heel overzichtelijk zijn, door de verschillende vakjes te vullen. Een andere manier om dit te doen is door een 3-laags keukentrolley. Als je kan zien wat er is, is de kans kleiner dat dingen over de datum gaan.

keukentrolley opbergers

opbergen ruimte Niet meer weg te denken

In vele huizen zijn ook vaak dekens voor de verschillende seizoenen in het jaar aanwezig. Deze dekens kunnen onwijs dik zijn en veel ruimte opnemen. Een manier om de dekens goed op te bergen zijn het gebruik van vacuumzakken of een opbergtas voor kleding. Je kunt deze twee opbergers ook combineren als je huishouden veel dekbedden heeft. Ook is deze tip bruikbaar voor kussens, (dikke) truien en vesten die je niet altijd nodig hebt.

Al deze items kan je vervolgens goed kwijt onder een bed of bovenop een kledingkast. Voor de wat kleinere items, zijn er aparte opbergdozen met vakjes. De perfecte opbergplaats voor al die kleinere dingen zoals schroeven, pleisters, haarelastiekjes of medicijnen. Of kijk eens bij de kringloopwinkel naar wat meer retro accessoires waar je wat in kunt opbergen. Ook hierbij geldt, als je kunt zien wat er is, is de kans kleiner dat het rommelig wordt.

Lees hier nog meer over originele woonaccesoires >>

[ Foto opbergers :] Hoofdvisual van Ron Lach via Pexels | Trolley van Bol.com, merk Easy-Ways

02-04-2022

Tags: Handige opbergers spullen accessoires

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl