klussen wonen woonplezier zo woon je
Goede raamdecoratie voor elk seizoen

Goede raamdecoratie voor elk seizoen

Het decoreren van een huis geeft vaak een erg fijne levendige sfeer. Zo kun je met foto’s, persoonlijke spullen of een persoonlijke stijl jouw huis helemaal eigen maken. Op die manier zorg je voor sfeer en geborgenheid in het eigen huis. Een onderdeel van het huis bekleden is ook de decoratie voor het raam en deuren. De meeste mensen kiezen voor het ophangen van gordijnen voor de ramen. Maar elk seizoen vraagt om flexibiliteit. ZoWoonJe.nl zet de essentie van de bekleding voor ramen uiteen. Van gordijnen tot zonwering.

veilige bekleding De veiligheid van goede raamdecoratie

Een niet geheel onbelangrijke functie die raambekleding heeft is het afsluiten van pottenkijkers van jouw huis. Door gordijnen, luxaflex of welke bekleding dan ook voor de ramen te hangen laat je mensen niet zomaar bij je huis naar binnen kijken. Niet alleen is dit prettig voor jezelf om de privacy te waarborgen. Mede is dit tegen inbrekers een goede manier om de aarde van jouw spullen verborgen te houden. Niet iedereen die langs het huis loopt hoeft te weten welke spullen precies in het huis staan. Door deze raamdecoratie op te hangen bescherm je jouw huis van mensen die naar binnen kijken. Inbrekers hebben zo dus minder aanleiding om bij jou in te breken of jouw huis als doelwit te zien.

zonwering goede raamdecoratie

gordijnen Gordijnen houden kou buiten

De kou komt, ook met dubbel glas, door de kozijnen naar binnen. Daarom is het decoreren van de ramen voor veel mensen ook bedoeld om dit buiten te houden. De gordijnen houden de kou dat binnen glipt tegen en voorkomt dat jouw kamer koud wordt. Deze manier van kou buiten houden kun je ook bij de deuren gebruiken. Dit zie je niet erg vaak. Toch is het een erg makkelijke manier om, vooral in de winter, de kou buiten te houden. Zo kun je bij de voordeur een gordijn plaatsen die ‘s nachts dicht gaat. Dit kun je uiteraard bij alle deuren doen die naar buiten gaan. Zo sluit je het huis geheel af van die gure kou die naar binnen kan glippen.

Het is een erg gemakkelijke maar effectieve manier om de kou buiten te houden.

zonwering Zonwering houdt warmte binnen

Zoals in het vorige stukje beschreven houdt goede raamdecoratie de kou buiten. Dat betekent dat de zonwering ook de warmte die binnen is binnen houdt. Niet enkel gordijnen zijn hiervoor goed. Ook zonneschermen houden de warmte erg goed binnen of juist buiten. De conclusie is dat zonwering de regulering van warmte gemakkelijk en prettig maakt.

raamdecoratie Goede raamdecoratie maakt de sfeer

Licht en decoratie zijn twee van de grootste sfeermakers van een huis. Door dit juist te combineren maak je van jouw grote woonkamer een knusse plek om te relaxen. Ook door het toevoegen van raamdecoratie in slaapkamers of zelfs badkamers kun je de sfeer sterk bepalen. Het decoreren van de ramen zorgt ervoor dat de ramen niet meer een vergrootglas zijn voor mensen om naar binnen te kijken en houdt je de sfeer en gezelligheid binnen.

Kies voor jouw raamdecoratie voor bepaalde stoffen en kleuren om de sfeer van de kamer perfect af te maken door gordijnen.

Lees door over van alles voor je ramen en deuren >>

[ Foto's goede raamdecoratie :] Hoofdvisual van cottonbro via Pexels

20-03-2022

Tags: Goede raamdecoratie ramen & deuren

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl