klussen wonen woonplezier zo woon je
Velux dakraam vervangen: het dhz-stappenplan

Velux dakraam vervangen: het dhz-stappenplan

Als je Velux dakraam beschadigd is of niet meer naar behoren functioneert, kan het nodig zijn om het te vervangen. Een nieuw Velux dakraam kan niet alleen zorgen voor betere isolatie en meer natuurlijk licht, maar het kan ook de esthetiek van je ruimte verbeteren. Velux dakramen zijn populaire dakvensters die bekend staan om hun hoge kwaliteit, functionaliteit en esthetische waarde. Ze zijn ontworpen om natuurlijk licht binnen te laten en een goede ventilatie te bieden. ZoWoonJe.nl laat je hier zien hoe je een Velux dakraam vervangen kunt, ook met handige tips om het proces soepel te laten verlopen.

todo Velux dakraam vervangen Voorbereidingen

Voordat je begint met het vervangen van je Velux dakraam, zijn er enkele belangrijke voorbereidingen die je moet treffen:

 1. Veiligheid voorop
  Zorg ervoor dat je de juiste veiligheidsuitrusting hebt, zoals een helm, handschoenen en een veiligheidsbril. Het werken op hoogte kan gevaarlijk zijn, dus neem geen enkel risico.
 2. Materialen en gereedschappen
  Controleer of je alle benodigde materialen en het juiste gereedschap hebt. Dit omvat het nieuwe Velux dakraam, schroeven, een schroevendraaier, een zaag, isolatiemateriaal en afdichtingsmiddel.
 3. Het weerbericht
  Check zeker even het weerbericht voordat je begint. Het is het beste om het dakraam te vervangen tijdens droog weer om te voorkomen dat er water in je huis komt.
 4. Lees de handleiding
  Neem de tijd om de handleiding van je nieuwe Velux dakraam grondig door te lezen voordat je begint. Elk dakraam kan namelijk iets verschillen, dus het is belangrijk om de specifieke instructies te volgen.

Stappenplan Velux dakraam vervangen Stappenplan Velux dakraam vervangen

Nu je bovenstaande voorbereidingen hebt getroffen, laten we je stap voor stap zien hoe je Velux dakraam vervangen je het beste afgaat:

 1. Verwijder het oude dakraam
  Verwijder voorzichtig de binnenafwerking rondom het oude dakraam. Gebruik een schroevendraaier om de bevestigingsschroeven los te draaien. Verwijder het oude dakraam uit de opening.
 2. Maak de opening schoon
  Controleer de opening grondig op vuil en stof. Maak de opening goed schoon en zorg ervoor dat er geen scherpe voorwerpen of obstakels zijn die de installatie van het nieuwe dakraam kunnen hinderen.
 3. Plaats het nieuwe Velux dakraam
  Volg de instructies in de handleiding om het nieuwe Velux dakraam correct te plaatsen. Zorg ervoor dat het dakraam waterpas staat en goed is uitgelijnd.
 4. Bevestig het nieuwe dakraam
  Bevestig het nieuwe dakraam stevig aan het dak met behulp van de meegeleverde schroeven. Controleer of het dakraam goed is bevestigd en stevig op zijn plaats zit.
 5. Isolatie en afdichting
  Breng isolatiemateriaal aan rondom het nieuwe dakraam om ervoor te zorgen dat er geen warmte verloren gaat. Gebruik afdichtingsmiddel om eventuele kieren of openingen te dichten en om te voorkomen dat er water binnendringt.
 6. Binnenafwerking
  Plaats de binnenafwerking terug rondom het nieuwe dakraam. Zorg ervoor dat alles stevig is bevestigd en goed aansluit.
 7. Test het nieuwe dakraam
  Controleer of het nieuwe Velux dakraam goed opent en sluit. Zorg ervoor dat er geen lekken of tocht zijn.

tips Velux dakramen Tips en aandachtspunten

Tot slot geven we hier nog enkele handige tips en aandachtspunten om je te helpen bij het vervangen van je Velux dakraam:

Met het stappenplan en deze tips ben je nu goed voorbereid om je Velux dakraam te vervangen en je huis te voorzien van een nieuw en functioneel dakraam. Vergeet niet om de veiligheid op de eerste plaats te zetten en de handleiding van het nieuwe dakraam zorgvuldig aan te houden voor het allerbeste resultaat. Veel succes met je project!

Een dakkapel als alternatief?

Gebruik dan deze handige offerte tool:

 

Meer over ramen & deuren >>

Artikel Velux dakraam vervangen met inspiratie van Dakvensteratwork | Foto door Yaroslava Borz via Pexels.

14-09-2023

Tags: Ramen & Deuren Hang- & Sluitwerk

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl