klussen wonen woonplezier zo woon je
Spouwmuurisolatie plaatsen is wel zo belangrijk!

Spouwmuurisolatie plaatsen is wel zo belangrijk!

[Gastbijdrage] In het verleden was het eigenlijk zo dat er vooral of beter gezegd uitsluitend voor werd gekozen om het dak van een huis te isoleren. Was het dak geïsoleerd, dan werd er immers toch voor gezorgd dat het warmteverlies kon worden voorkomen, of niet? Helemaal correct is dat natuurlijk niet. Natuurlijk spreekt het voor zich dat het isoleren van het dak van je woning zeer belangrijk is. Alleen op die manier wordt er immers voor gezorgd dat je niet continu moet stoken om de verloren gegane 30 à 40 procent aan warme lucht te compenseren. Daarom is het plaatsen van bijvoorbeeld spouwmuur isolatie als ontzettend interessant wordt bestempeld.

Spouwmuurisolatie Hoe belangrijk is spouwmuur isolatie in jouw woning?

Wanneer mensen hun huis gaan isoleren wordt er daarbij vandaag de dag steeds meer aandacht besteed aan ook heel wat andere onderdelen dan alleen maar het dak. Eén van de vormen van isolatie waar tegenwoordig ontzettend veel aandacht aan wordt geschonken is zogenaamde spouwmuur isolatie. Dat is ook niet meer dan terecht. Door het grondig isoleren van de spouwmuren in je woning kan er namelijk voor worden gezorgd dat heel wat warmteverlies kan worden voorkomen. Hoe dan ook, wil je graag het warmteverlies zoveel mogelijk binnen de perken houden? Dan is het spouwmuurisolatie plaatsen absoluut de moeite waard. 

Hoe spouwmuurisolatie plaatsen Hoe kan je spouwmuurisolatie plaatsen?

De hierboven aangehaalde informatie heeft duidelijk gemaakt dat je woning voorzien van spouwmuur isolatie zeker en vast interessant kan zijn. Daarbij dient een onderscheid te worden gemaakt tussen de drie verschillende mogelijkheden die er op de markt voorhanden zijn. De drie opties waaruit je kan kiezen zijn in ieder geval de volgende:

Je moet er in de praktijk altijd rekening mee houden dat het soort isolatiemateriaal waar gebruik van wordt gemaakt afhankelijk is van de eisen waarover je beschikt voor de isolatie. Dient deze met andere woorden alleen thermisch isolerend of ook akoestisch isolerend te zijn? Dat maakt in de praktijk best een verschil. Bovendien is het ook zo dat je aandacht moet besteden aan bijvoorbeeld de grootte van de voeg. Is het voor jou niet meteen zomaar duidelijk welke van de verschillende soorten spouwmuurisolatie het meest interessant is? Dan zal je dat altijd even willen bespreken samen met een expert. Zo voorkom je vervelende verrassingen. 

check spouwmuur Beschikt je woning over een spouwmuur of niet?

Wil je spouwmuur isolatie plaatsen? In dat geval zal je er rekening mee moeten houden dat niet alle huizen over een spouwmuur beschikken. Dit is dan ook het eerste wat je dient te controleren. Zelfs wanneer voor jouw woning wel geldt dat er sprake is van de aanwezigheid van een spouwmuur is het van cruciaal belang om er rekening mee te houden dat deze lang niet altijd zomaar kan worden geïsoleerd. Om dit te kunnen doen is het dan ook van belang om ervoor te zorgen dat de spouwmuur niet over bouwafval beschikt. Is dat wel het geval? Dan zal deze eigenlijk eerst moeten worden verwijderd voordat ervoor kan worden gekozen om er isolatie in te plaatsen. 

[Foto Spouwmuurisolatie plaatsen en tekst:] Isolatiespecialist.nl

Meer over huisisolatie in de Categorie Energie >>

23-01-2023

Tags: Huisisolatie Energie. Muren

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl