klussen wonen woonplezier zo woon je
Een tweede huis in het buitenland kopen

Een tweede huis in het buitenland kopen

[Gastbijdrage] Klinkt als een droom toch; een vakantiehuis of tweede huis kopen in het buitenland? Heb je veel vermogen beschikbaar, dan kan het een goede investering zijn om een tweede huis te kopen. Lees hier alles over waar je aan moet denken bij het kopen van een 2e huis in Nederland of buitenland.

2e huis kopen Waarom is een vakantiehuis of 2e huis kopen een goed idee?

Als je een eigen vakantiehuis in je bezit hebt, dan hou je daar zelf een voordelig vakantieadres aan over. Vooral als je regelmatig reist, kan dit veel voordeel overleveren. Vakanties worden namelijk steeds duurder en als je een eigen woning in je bezit hebt, hoef je alleen maar het vervoer er naartoe te betalen. Wat ook makkelijk is aan je eigen woning, is dat je er bepaalde zaken gewoon kunt laten liggen. Geen gezeul meer met toiletartikelen en handdoeken! En je kan dan gewoon met handbagage afreizen naar je bestemming. Dat scheelt ook weer extra kosten voor het meenemen van bagage. Of wat dacht je van een workation in eigen land? Dan is een eigen vakantiehuis perfect. En als je het een beetje slim aanpakt, dan kan je je vakantiewoning ook nog eens verhuren zodat je er een leuk zakcentje aan over houdt.

vliegen met handbagage

vakantiewoning Waar moet je aan denken?

Droom jij van een vakantiewoning in Spanje of een villa in Frankrijk? Dan is het goed om vooraf de regels per land na te gaan. Als je een tweede woning wil kopen buiten Europa dan kunnen er andere regels gelden, dan wanneer je kiest voor een vakantiewoning ver weg. Belangrijke zaken om aan te denken zijn onder andere de voertaal van het land. Kan je jezelf verstaanbaar maken in het land of wordt er Nederlands/Engels gesproken? Is het land veilig en politiek stabiel?

Ook heel belangrijk zijn de seizoenen. Is het land in het laagseizoen ook een leuke plek om naartoe te reizen? En heeft het weer invloed op de staat van je woning? Vakantiehuizen aan de kust kunnen bijvoorbeeld meer onderhoudskosten met zich meebrengen.

doel 2e woning bepalen Bepaal je eigen doel

Wil jij een vakantiehuis kopen om zelf voordelig op vakantie te kunnen gaan en wil je dit af en toe onderverhuren aan vrienden en familie? Of wil je inkomsten genereren uit de verhuur van je eigen vakantiewoning? Dit zijn zaken die heel belangrijk zijn. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de verhuur van je vakantiewoning in eigen beheer te regelen. Dan moet je zelf op zoek gaan naar huurders, maar ook zorgen voor onderhoud en schoonmaak.

Een andere optie is om een vakantiewoning te kopen op een bestaand vakantiepark. Bij dergelijke vakantieparken kan je de verhuur en alle bijkomende zorgen rondom je vakantiehuis uitbesteden. De verhuur wordt dan geregeld via het vakantiepark. Een voordeel voor huurders zijn de faciliteiten op zo’n vakantiepark. Maar voor jou als verhuurder, moet je hierbij wel denken aan bepaalde eisen en regels. Een vakantiepark rekent vaak met een vast percentage aan rendement. Als je je verhuur zelf regelt, dan ben je helemaal vrij om je eigen verhuurprijzen te bepalen. Dit is een afweging die je zelf zal moeten maken.

tips huis buitenland kopen Tips om aan te denken bij het kopen van een 2e huis

Ben jij van plan om een vakantiehuis of tweede woning in het buitenland te kopen? Dan is het heel belangrijk dat je woning goed bereikbaar is. Kan je er bijvoorbeeld met de auto naartoe rijden of ben je afhankelijk van het vliegtuig? Als je met het vliegtuig moet reizen, dan is het belangrijk dat er een regelmatige vluchtverbinding naar je bestemming is. En vergeet ook niet het openbaar vervoer en de bereikbaarheid te checken nadat je bent geland op de bestemming. Wel zo fijn als je woning vlakbij de luchthaven ligt, zodat je niet iedere keer een huurauto hoeft te regelen.

Een tweede huis in Nederland of in het buitenland biedt veel voordelen. Zo ervaar je veel gemak en kan je meerdere keren per jaar lekker goedkoop op vakantie. Lijkt het je toch teveel moeite of hou je van afwisselende vakanties? Dan is een vakantiehuis niet aan jou besteed en kan je beter een andere manier kiezen om je vermogen te investeren. Zo kan je de ene keer overnachten in een luxe swim up kamer op Zakynthos en de volgende keer verblijven in een lokale agriturismo in Italië. Wil jij echter meer weten over het kopen van een vakantiehuis? Lees je dan goed in en laat je adviseren door een ervaren specialist.

[Gastauteur van Een tweede huis in het buitenland kopen incl. visuals:] Kleinschalige-hotels.nl.

Meer over financiën >>

 

16-01-2023

Tags: vakantiehuis financiën

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl