klussen wonen woonplezier zo woon je
Hygiëne in huis met een hond is makkelijk

Hygiëne in huis met een hond is makkelijk

Honden zijn onze trouwe viervoeters, die we graag bij ons thuis willen hebben. Hoewel ze ons veel liefde geven, is het belangrijk om goed voor hun gezondheid te zorgen. Hygiëne is hiervoor belangrijk. Door vuil en ziektekiemen te voorkomen, kunnen we ziektes bij onszelf en onze honden voorkomen. Honden kunnen zichzelf wassen door de speciale huidklieren die ze hebben. Maar regelmatige wasbeurten zijn nodig om de hond gezond en schoon te houden. Het is ook belangrijk om hun voedsel en drinkwater goed schoon te houden. Het voer en water dat je voor je hond of honden klaarmaakt, moet dagelijks worden ververst. Lees door voor de belangrijke tips voor een goede hygiëne in huis met een hond. Van ontwormen tot vlooienbestrijding en je huis schoon houden.

Ontwormen hond Ontwormen van je hond

Een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij honden zijn wormen. Wormen kunnen worden overgedragen door voedsel, water, contact met andere honden of door contact met de grond. Om deze infecties te voorkomen, is het belangrijk om de hond regelmatig te ontwormen. Het voorkomen van worminfecties is eenvoudig.

Er zijn veel ontwormmiddelen beschikbaar die jouw hond kunnen helpen om schoon te blijven. Je leest er meer over op ontwormen hond van de Dierapotheker.nl. Veel producten zijn verkrijgbaar in tabletvorm andere ook in pastavorm die je voedingssupplement aan het voer van je hond kunt toevoegen. Verder worden in mindere mate druppels gebruikt die je met een zogenaamde 'spot-on pipet' kunt toedienen. Raadpleeg je dierenarts om te bepalen wat het beste is voor uw hond.

Vlooienbestrijding Vlooienbestrijding in huis

Net zoals wormen, kunnen ook vlooien een probleem zijn voor honden. Vlooien brengen niet alleen ongemak en jeuk met zich mee, maar ze kunnen ook een aantal ziektes overbrengen. Daarom is het belangrijk om vlooien te voorkomen. Er zijn veel producten op de markt die je hond(en) kunnen helpen om vlooien te voorkomen. Naast deze vlooienband hond als basispreventie zijn er producten verkrijgbaar als shampoo's, sprays, pillen en druppels. Het is belangrijk om de juiste producten te kiezen, die geschikt zijn voor je hond.

huis schoonmaken hond Hoe houd ik mijn huis schoon als ik een hond heb?

Het is belangrijk om je huis grondig schoon te houden als je een hond hebt.

Stofzuigen

Omdat honden veel haren verliezen, is het belangrijk om regelmatig de kamers te stofzuigen. Hondenharen kunnen echter toch wat lastig te verwijderen zijn, maar met het juiste opzetstuk voor je stofzuiger is dat geen probleem meer. Zo'n opzetstuk heet een turboborstel waarbij de borstels met hoge snelheid ronddraaien en dierenharen en ander hardnekkig vuil gemakkelijker opzuigen. Let daarnaast op de zuigkracht als je een nieuwe stofzuiger aanschaft.

Luchtfilter

Je kunt ook een luchtfilter gebruiken om de lucht in uw huis schoon te houden. Het is een geweldige oplossing voor het verminderen van de geur van honden in een huis en voor het verminderen van het aantal allergenen die door huisdieren worden geproduceerd. Het filter zuigt stof, haar en andere allergenen uit de lucht, waardoor de luchtkwaliteit wordt verbeterd. Dit kan ervoor zorgen dat mensen met een allergie minder symptomen ervaren en dat astmapatiënten minder benauwd zijn. Bovendien zorgt het filter ervoor dat de lucht in je huis fris en schoon blijft, waardoor het leefklimaat beter wordt en uw huisdier gezonder en zich comfortabeler voelt.

Lig- en slaapplekken reinigen

Ook is het belangrijk om de kussens en matrassen waarop je hond slaapt regelmatig te reinigen. Honden kunnen vlooien, wormen en andere ziektekiemen verspreiden. Door de bedden regelmatig te wassen en te stomen, kan je deze ziektekiemen aanzienlijk verminderen.

Hygiëne in huis met een hond makkelijk toch?

Hygiëne is dus erg belangrijk als je een of meerdere honden in huis hebt. Om ziektes te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig te wassen, te ontwormen en te bestrijden tegen vlooien. Door je huis daarnaast goed schoon te houden, kan je de gezondheid van je hond en jezelf echt verbeteren.

Meer tips voor Huisonderhoud >>

[Foto Hygiëne in huis met een hond via Pexels:] door Anna Shvets.

 

12-01-2023

Tags: hygiëne huisdieren

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl