klussen wonen woonplezier zo woon je
Hoe was je je dekbed het beste en hoe vaak?

Hoe was je je dekbed het beste en hoe vaak?

[Gastbijdrage] De beste manier om je dekbed te verzorgen is het volgen van de aanbevolen was- en reinigingsinstructies op het etiket. Dit omvat het gebruik van het juiste wasmiddel, de beste temperatuur om het te wassen en de juiste spoelcyclus. 

tips dekbedwassen Waar moet je op letten als je je dekbed gaat wassen?

Het is ook een goed idee om je dekbed te inspecteren op scheuren of losse naden voordat je begint met wassen. Dit is vooral belangrijk voor dekbedden met veren of donsvulling.

Je beddengoed schoonhouden houdt het niet alleen fris, maar verwijdert ook huisstofmijt en andere allergenen. Je dekbed minstens één keer per jaar professioneel laten wassen is sowieso een goed idee. Als je geen toegang hebt tot een wasmachine, kun je proberen het ter plekke te reinigen onder de douche of in bad. Dit is een prima manier om een goede schoonmaakbeurt te krijgen zonder je matras te beschadigen. 

Mocht je hier allemaal geen zin in hebben, dan kan je het beste een wasbaar dekbed aanschaffen, deze hoesloze dekbedden gaan erg lang mee, en zijn gemakkelijk te wassen en te drogen.

waswijze dekbed Manieren om je dekbed te wassen

Je kunt je dekbed ook met de hand wassen, hoewel dit meer tijd en moeite kost. Gebruik hiervoor een mild wasmiddel. Als je dekbed erg vies is, heb je een goede vlekkenverwijderaar nodig. Een wasmiddel met een ingebouwde vlekkenverwijderaar werkt het beste.

Je hebt een wasmachine nodig die groot genoeg is voor je dekbed. Afhankelijk van je behoeften kun je misschien je de wasmachine en droger gebruiken, maar misschien vaak werkt het ook om een dekbed aan de lucht te drogen.

Het is goed om te weten dat niet alle dekbedden van hetzelfde materiaal gemaakt zijn. Sommige zijn gemaakt van synthetisch materiaal en zijn beter geschikt om in de droger te drogen. Ook sommige donzen dekbedden kun je beter rechtstreeks vanuit je mooie slaapkamer naar de stomerij brengen. Een paar andere tips om te onthouden zijn het opschudden van je dekbed nadat het gewassen is. Dit helpt om de vulling gelijkmatig te verdelen.

Dus hoe was je je dekbed? Zo!

Het belangrijkste om te onthouden is dat je je dekbed minstens één keer per jaar moet wassen. Door dit te doen blijft je dekbed in topvorm, en blijft het er jarenlang nieuw uitzien.

[ Gastauteur Hoe was je je dekbed? :] Zelesta dekbedden
[ Foto Hoe was je je dekbed? :] door cottonbro studio via Pexels.

Lees hier rustig meer inspiratie in de Categorie Slaapkamer >>

 

19-12-2022

Tags: Hoe was je je dekbed? slapkamer

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl