klussen wonen woonplezier zo woon je
Mooiste dierenbehang stylen voor je interieur

Mooiste dierenbehang stylen voor je interieur

Bij dierenbehang denken we al snel aan snoezig behang voor de kinderkamer. Hartstikke logisch, want voor de kinderkamer bestaan de liefste en stoerste dieren behang prints en dessins. Je kindje wordt super blij van deze fantasierijke, vrolijke afbeeldingen. Maar niet alleen in de kinderkamer treffen we dierenbehang. Ook binnen je interieur kan het supergaaf matchen bij de rest van je inrichting. Doordat er ontzettend veel soorten dierenbehang verkrijgbaar is in de meest uiteenlopende stijlen, zul je verbaast staan wat er allemaal wel niet mogelijk is op dat gebied voor het moderne interieur!

Dierenbehang voor het moderne interieur

Bijna geen behangsoort kent een zó veelzijdige verscheidenheid als dierenprint behang. Hieronder nemen we de belangrijkste dierenprint-behangtrends met je door. Ieder type design kent een geheel eigen look en feel en komt geweldig tot zijn recht binnen specifieke interieurs. We nemen ze met je door!

modern dierenbehang Modern kubistisch dierenbehang

Soms worden dieren lieflijk, of cartoonesk afgebeeld, vol heldere of juist sobere kleurschakeringen. Modern kubistisch dieren behang kent meestal wat sobere kleuren en laat zich mede kenmerken door gestructureerde dier patronen in 3D-achtig effect. Het oogt geweldig in zowel de kinderkamer áls in de keuken bijvoorbeeld. Doordat dit type behang dermate opvallend oogt, wordt er meestal gekozen om 1 muur, of gedeelten van de keuken hiermee te behangen.

Nostalgisch dierenbehang Nostalgisch dierenbehang

In vroegere tijden, zoals de jaren 20, werden dierenprints ook al veelvuldig gebruikt op het behang. De haast paradijselijke afbeeldingen kennen tropische diersoorten in een touch of art deco. Het is in uiteenlopende kleurschakeringen en dessins verkrijgbaar en bezit die typisch koloniale vibe, met veelal taferelen van tropische planten en dieren. Dit is nostalgisch design behang pur sang. Ook hier geldt: less is more. Het komt prachtig tot zijn recht op gedeelten van de muur, bij de zithoek, of ter afscheiding van een andere ruimte.

Skin prints Skin prints

Een compleet ander type 'dierenbehang' vormen de 'skin prints'. Van de hoog realistische krokodillenprint, tot het wat meer cartoonachtige tijger- of giraffe dessin. Dit behang leent zich bij uitstek om een specifieke plek binnen je interieur te accentueren. Natuurlijk plak je dit niet óveral op de binnenmuren, maar werk je vanuit enige dosering voor een superieur eindresultaat!

kinderkamer Voor de kinderkamer

Van dino's tot honden en van paarden tot jungle dieren: voor de kinderkamer bestaat er een bijzonder groot scala aan allerhande diersoorten in de meest uiteenlopende stijlen. Kinderen vinden dieren op de muur meestal geweldig! Koop behang van het lievelingsdier van je kind. Gaat het om de babykamer, dan koop je natuurlijk lieflijke dieren en ga je nog niet voor 'stoerder' behang, kleintjes kunnen namelijk dino's met tanden toch wel wat griezelig vinden!

Honden en andere zoogdieren zijn altijd goed. En misschien houd jullie kindje wel heel veel van Disney of Peppa big. Vrijwel alles is mogelijk. Maak de kinderkamer niet té druk door deze helemaal met dierenbehang te behangen. Plak bij voorkeur het dierenbehang op één of twee muren, en dichtbij de commode is natuurlijk altijd een aanrader, zo kan je kindje genieten van alle afbeeldingen tijdens het verschonen!

Lees meer interieurtips voor elke ruimte in de Categorie Vloeren en Wanden >>

[Visual Dierenbehang :] Eijffinger Explore 323025 met dank aan Behangexpert.

28-11-2022

Tags: Mooiste dierenbehang Vloeren en Wanden

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl