klussen wonen woonplezier zo woon je
Een sfeervol interieur met woonaccessoires

Een sfeervol interieur met woonaccessoires

[Gastbijdrage] Een interieur bestaat niet enkel uit meubelstukken, maar maak je compleet met sfeervolle woonaccessoires. Woonaccessoires brengen je interieur samen, geven persoonlijkheid mee en maken het simpelweg een stukje gezelliger. Heb jij er moeite mee om woonaccessoires in jouw interieur te integreren? In dit artikel lees je hoe je te werk moet gaan!

Nonchalance 1. Nonchalance

De grote kunst van decoreren is om het bewust 'losjes' te houden. Dit wordt ook wel aangeduid als 'gestijlde nonchalance' en wil zeggen dat je het eruit wilt laten zien alsof het je niet té veel moeite heeft gekost. Wellicht is dit in het begin nog wat moeilijk, maar je zult ontdekken dat het steeds makkelijker gaat. Doe inspiratie op bij anderen, online of in woontijdschriften. Zo ontdek je wat je mooi vindt en kun je het thuis met je eigen woonaccessoires gaan uitproberen.

woonaccessoires groeperen 2. Groeperen

Nonchalance betekent echter niet dat je maar zoveel mogelijk willekeurige woonaccessoires in een ruimte moet gaan plaatsen. Het sleutelwoord hierbij is ‘groeperen’. Door groepjes te maken van verschillende woonaccessoires, zal je zien dat ze elkaar versterken. Zet een mooi beeldje samen op de plank neer met een groen plantje en een vrolijk kaarsje. Zorg voor afwisseling in soort, vorm, hoogte, materiaal en structuur, voor een stijlvolle en toch speels uitstraling.

Symmetrie 3. Symmetrie

Al houden we als mens nou eenmaal erg van symmetrie, deze waardering moeten we los leren te laten als het om interieurstyling gaat. Even aantallen ogen als snel erg ‘gemaakt’, terwijl oneven aantallen een het interieur juist een dynamische uitstraling geven. Knoop dit goed in je oren als je sierkussens kopen gaat of kaarsen aanschaft: koop er één, drie of vijf – zo lang het maar geen even aantallen zijn.

kleur sfeervol 4. Kleur

Als je de eerste drie stappen hebt opgevolgd en je je woonaccessoires nog stééds een rommelige bedoeling vindt, kun je kleur gebruiken om er eenheid in te brengen. Zet woonaccessoires in dezelfde kleurtinten bij elkaar. Of kies simpelweg enkel voor woonaccessoires uit één kleurenpallet. Op die manier creëer je op een eenvoudige manier meer rust. Al zijn de woonaccessoires nog zo verschillend, er zal meer harmonie in het geheel ontstaan.

Lees meer inspiratie vai de Categorie Accessoires >>

[Gastauteur woonaccessoires :] DoaBuy | Foto door Terje Sollie: via Pexels.com

18-11-2022

Tags: Woonaccessoires accessoires

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl