klussen wonen woonplezier zo woon je
De voordelen van een aluminium veranda

De voordelen van een aluminium veranda

Een veranda kan letterlijk een positieve aanvulling aan je woning vormen. Je creëert er leefruimte mee waar je kunt ontspannen en samen kunt komen voor veel gezelligheid. Naar keuze doe je dit deels in de openlucht of je sluit de veranda eenvoudig af met schuifdeuren. Op warme zomerdagen kan je simpel schaduw realiseren met shutters. Zo hou je de weersinvloeden buiten de deur en geniet je toch van het uitzicht op je tuin. Terrasoverkappingen zoals de veranda zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. Omdat de toepassing van aluminium voor deze overkappingen zo'n vogelvlucht heeft genomen, onderzoekt ZoWoonJe.nl in dit artikel de voordelen van een aluminium veranda.

Waarom een aluminium veranda?

 

verkoeling veranda 1. Ze kunnen de hitte verminderen

Deze overkappingen blokkeren de Uv-stralen van de zon en verminderen de hitte, terwijl ze toch honderd procent ventilatie bieden. Wanneer je ook voor zonwering kiest, kan je je ramen en terras tegen de hoge zomerzon beschermen en het laagstaande zonlicht in de winter juist laten binnenkomen. Dat is perfect is om de temperatuur in huis te regelen en energie te besparen. Je hebt elektrische of handmatig bedienbare zonwering die je onder het dak laat plaatsen. Of je neemt screens, dat is zonwering die aan de zij- of  voorzijde van je veranda hangt, ook bij een glazen schuifwand.

bescherming weer 2. Bescherming tegen het weer

De zonwering en de terrasoverkappingen zelf zijn efficiënt in het beschermen van je deuropeningen, vensters en je terras van sneeuw en regen. Een aluminium terraszonwering en een overkapping tuin is sterk en heeft een duurzame afwerking voor een optimale bescherming. In tegenstelling tot stof scheurt of rekt aluminium namelijk niet!

Onderhoud aluminium veranda 3. Een aluminium veranda is gemakkelijk te onderhouden

Aluminium terrasoverkappingen zijn echt gemakkelijk te onderhouden. Je hoeft ze niet weg te halen of op te klappen tijdens de koude wintermaanden omdat ze bestand zijn tegen de meeste schade door weersomstandigheden. In tegenstelling tot terrasoverkappingen van hout, hoeven aluminium terrasoverkappingen niet steeds opnieuw geschilderd te worden. Je hoeft ze zelfs niet jaarlijks te onderhouden om ze in een goede staat te houden. Een aluminium veranda is ook niet gevoelig voor schade door water of vocht. 

Langdurige duurzaamheid 4. Langdurige duurzaamheid

Aluminium terrasoverkappingen zijn vervaardigd uit uitzonderlijk duurzame gerecyclede en natuurlijke materialen met een langdurige afwerking. Door de langdurige afwerking en robuustheid behouden ze hun vorm en kleur en vervagen ze niet na verloop van tijd door de Uv-stralen van de zon en regenval. Zij zijn ook roest- en ongedierte bestendig en rot komt ook niet voor in het woordenboek. Dit in tegenstelling tot andere terrasmaterialen.

maatwerk veranda 5. Maatwerk kan altijd 

Je hebt een overvloed aan keuzes als het over het aanpassen van aluminiumterrasoverkappingen gaat. Er is een brede selectie van kleuren om uit te kiezen en daarnaast bestaan er diverse stijlen. Dit geeft je de mogelijkheid om een kleur en een stijl te kiezen die geheel bij je huis, terras en tuin past.

sfeervol aluminium

Geen nadelen?

Elk nadeel heeft zijn voordeel maar hier is dat andersom. Er zijn eigenlijk maar enkele nadelen verbonden aan aluminium terrasoverkappingen. Het materiaal is wat gevoeliger voor deuken dan stalen of houten vormen. Daarnaast kunnen deze overkappingen wat luidruchtig zijn bij neerslag maar dat geldt eigenlijk voor elk metalen dak. De meeste mensen vinden dat geruis juist knus. Je kunt het geluid wel terugbrengen door te kiezen voor een geïsoleerde metalen optie, maar je kunt het geluid niet helemaal elimineren.

Ga je nu ook voor een aluminium veranda?

Elk huisje heeft zijn kruisje dus kijk wat mogelijk is en kies een persoonlijke, passende uitbreiding van je woon- en leefruimte. De mogelijkheden zijn echt eindeloos en het is de investering waard. Niet alleen je woonplezier neem toe maar uiteraard ook de waarde van je huis.

Meer informatie voor het buitenleven aan huis vind je in de Categorie Terras en Tuin.

[ Foto's van een aluminium veranda :] met speciale dank aan Verasol

 

11-11-2022

Tags: Een aluminium Veranda Terras Hus Tuin

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl