klussen wonen woonplezier zo woon je
Schilders inhuren? Hier moet je op letten

Schilders inhuren? Hier moet je op letten

[Gastbijdrage] De muren schilderen kan jij zelf doen, maar ook uitbesteden aan een schilder. Het voordeel van een schilder inhuren, is dat jij zelf natuurlijk niets hoeft te doen. Je kan er flink wat tijd en moeite mee besparen. Het is wel belangrijk dat je betrouwbare schilders inhuurt. Kan jij wel wat tips gebruiken voor het vinden en inhuren van schilders? Lees dan hieronder snel verder. 

Kennis van schilder Kennis van schilder

Het eerste waar je op moet letten, is de kennis en ervaring van de schilder. Het is niet de bedoeling dat de schilder slechte kwaliteit levert. Door de achtergrond van de schilder te controleren, kan je erachter komen wat voor kwaliteit je kan verwachten. De meeste ervaren schilders hebben wel een keurmerk die aantoont dat de schilder goed is in zijn werk. 

Je kan bijvoorbeeld online zoeken naar een schilder. Het is fijn als een schilder een eigen website heeft waar je voldoende informatie kan vinden. Bij Mascolorie schilderwerken kan je onder andere vinden wat voor diensten de schilders aanbieden. Dit maakt de zoektocht naar een geschikte schilder echt een stuk makkelijker. 

Schilders offertes Schilders inhuren? Meerdere offertes!

Het tweede punt waar je op moet letten, is de prijs voor de schilder. De tarieven van elke schilder verschillen enorm. Dit komt onder andere door de ervaring van de schilder. Het wordt om die reden aangeraden om even bij verschillende schilders een offerte aan te vragen. Hierdoor kan je zien wat een redelijke prijs is voor het schilderwerk. 

Het is ook lastig om precies aan te geven wat de totale kosten zijn voor een schilder. Dat verschilt natuurlijk enorm per situatie. Hoe meer muren en plafonds je wil laten schilderen, hoe hoger de prijs waarschijnlijk wordt. Daarnaast zal je wel even goed moeten navragen hoe het zit met de materialen voor het schilderen. Sommige schilders hebben hun eigen materialen, maar bij sommige schilders zul jij de materialen moeten aanschaffen. Vraag hier dus goed naar. 

afspraken maken Heldere afspraken

De laatste tip is om echt rekening te houden met alle afspraken die gemaakt worden met de schilder. In principe zijn mondelinge afspraken bindend, maar het is toch beter om de afspraken op papier vast te leggen. Als één van de partijen zijn afspraken niet nakomt, kan je daar consequenties aan hangen. 

Je kan onder andere opnemen wat er precies geschilderd moet worden door de schilder. Gaat het om buiten schilderwerk? Leg dat dan ook vast in de papieren. Daarnaast kan je even de offerte opnemen zodat het uiteindelijk niet veel duurder blijkt. Dit komt helaas nog te vaak voor. Verder kan je afspraken vastleggen betreffende de communicatie om miscommunicaties te voorkomen. Een betrouwbare schilder zal echt blij zijn dat de afspraken zijn vastgelegd. 

Schilders inhuren?

Een schilder is er voor elke Ruimte >>

[Foto:] Schilders inhuren door Antoni Shkraba via Pexels.
[Gastauteur:] Mascolorie schilderwerken 

 

 

26-10-2022

Tags: Schilders inhuren Ruimtes

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl