klussen wonen woonplezier zo woon je
Kiezen voor een groen balkon met kunstgras

Kiezen voor een groen balkon met kunstgras

[Gastbijdrage] Standaard is een balkon vrij saai en eigenlijk niet meer dan een betonnen buitenruimte op hoogte aan een flatgebouw. Wil je nu echt van jouw balkon genieten? Transformeer dan je balkon naar een mooie buitenruimte met behulp van kunstgras. Door het leggen van kunstgras verandert jouw balkon van een kale saaie buitenruimte naar een mooie tuin die weinig onderhoud nodig heeft. Tegenwoordig is de kwaliteit van kunstgras erg hoog waardoor het niet meer van echt gras te onderscheiden is. Het gemak waarmee je zelf het kunstgras legt, maakt dat je in een handomdraai jouw balkon met kunstgras omtovert tot een onderhoudsvrije tuin.

Kunstgras Kunstgras is kwalitatief en veelzijdig

De kwaliteit van kunstgras wordt met name bepaald door het type vezel dat wordt toegepast. Daarnaast speelt de hoogte van de grassprieten en de dichtheid hiervan een belangrijke rol in de kwaliteit. Ook in de hardheid van de kunstgrastapijten is er veel keuze. Zo kan er bijvoorbeeld heel zacht kunstgras gekozen worden dat zeer kindvriendelijk is. Aangezien dit kunstgras zacht is zal een kind dat valt zich niet zo snel bezeren. Kies je voor kunstgras op het dakterras houdt dan rekening met de lengte van de sprieten. Het beste is om voor een korte variant te kiezen zodat er geen hoogteverschil tussen de woonkamer en terras aanwezig is. Een bijkomend voordeel van een kortere grasspriet is dat deze minder snel wordt platgelopen dan een langere variant waardoor jouw gazon er verzorgder uit blijft zien.

kunstgrasmat Leggen van de kunstgrasmat

Kunstgras is eenvoudig te leggen. Waar je rekening mee moet houden is dat de ondergrond egaal is en de afwatering op orde moet zijn. Hierdoor voorkom je dat de onderzijde van het tapijt te lang vochtig blijft. Dit kun je eenvoudig oplossen door het leggen van drainagematten onder het kunstgras. Bestaat de ondergrond uit bitumen of beton? Dan kan je het kunstgras moeiteloos uitrollen. Mocht de ondergrond van jouw balkon uit tegels bestaan, dan is het verstandig om ook een drukverdeeldoek aan te brengen. Hiermee voorkom je dat de vorm van de tegels doordrukken in het kunstgras. Plaats echter nooit houten tegels als ondergrond. Door het vocht gaan deze namelijk rotten.

Kunstgras leggen Kunstgras los leggen of lijmen?

Bij het leggen van kunstgras is het aan te raden om speciale kunstgraslijm of kunstgraskit te gebruiken. Hierdoor voorkom je dat het kunstgras van jouw dakterras afwaait. Een andere mogelijkheid is dat je het kunstgras vastmaakt met dubbelzijdige tape. Het voordeel hiervan is dat je de grasmat gemakkelijk kan loshalen. Dit is met name handig wanneer je het balkon met kunstgras goed wil reinigen.

Onderhoud kunstgras Onderhoud balkon met kunstgras

Kunstgras is onderhoudsarm en gaat lang mee. Met een bezem of borstel veeg je het kunstgras gemakkelijk schoon en kunnen platgelopen grassprieten weer rechtop staan. Mocht je eten of drinken morsen op het kunstgras dan kan je dit gemakkelijk schoonmaken met een sopje en vervolgens droogmaken met een doek. Stel dat het kunstgras niet meer goed schoon te krijgen is, dan kan je deze ook laten reinigen door een vakkundig specialist. Door het kunstgras goed te verzorgen kan je er jarenlang plezier van hebben.

Veel plezier met je balkon met kunstgras!

Meer plezierige en handige tuintips lees in de Categorie Tuin >>

[ Afbeelding Balkon met kunstgras :] van StockSnap via Pixabay.  
[ Gastauteur Balkon met kunstgras :] Kunstgrashuis.

03-10-2022

Tags: Balkon met kunstgras Tuin Ruimtes

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl