klussen wonen woonplezier zo woon je
Welke soorten zonwering zijn er voor binnen?

Welke soorten zonwering zijn er voor binnen?

[Gastbijdrage] Binnenzonwering is echt noodzakelijk. Vroeger werd het raam eenvoudig afgedekt met een gordijn want iets anders was er gewoonweg niet. Op deze manier werd de zon en daarmee ook de warmte buiten gehouden. Maar tegenwoordig zijn er veel meer types en modellen. In deze blog lees je er alles over zonwering voor binnen.

binnenzonwering Waarom binnenzonwering?

Een binnenzonwering heeft meer dan die functie alleen en heeft ook de taak om de temperatuur in huis aangenaam te houden. Ook belangrijk is dat uw meubelen en zo meer worden beschermd tegen verkleuring. Een praktische en mooie binnenzonwering zorgt bovendien voor een gezellige sfeer in huis.

elektrische zonwering Steeds vaker elektrisch

Het zal niet verbazen dat het allemaal elektrisch kan worden bediend. Een goed voorbeeld hiervan is de zonsensor. Op een ingestelde lichtwaarde gaan uw rolluiken, raamdecoratie of zonwering automatisch op en neer of open en dicht. Deze sensor heeft een ingebouwde zonnecel en batterij en werkt dus helemaal zelfstandig. Wanneer je een zonwering installatiebedrijf in Hengelo, Enschede of Deventer benadert dan kunnen zij je hier alles over vertellen.

Welke zonwering Welke zonwering past bij mij?

De keuze uit binnenzonwering is aardig groot. Hieronder vind je meer informatie over de belangrijkste soorten.

Rolgordijnen

Zijn heel simpel want het is een gordijn dat is opgerold. Hiermee wordt een raam afgedekt. Een rolgordijn kleedt een raam aan en bepaalt hierbij hoe de kamer aanvoelt en eruit ziet. De kleur speelt dus zeker een rol!

Vouwgordijnen

Het woord zegt het al. Gordijnen die zichzelf opvouwen. Dat opvouwen gaat met behulp van een koordsysteem. In de stof zitten baleinen en bij het optrekken ontstaan stofstroken als een pakketje.

Lamellen

Door deze soort kijkt u naar buiten zonder dat men naar binnen kan kijken. De lichtinval is erg eenvoudig in te stellen. De meeste lamellen zijn met één ketting te bedienen. Zijn er in horizontale- en in verticale uitvoeringen. Ook in diverse materialen verkrijgbaar, in de ouderwetse aluminium en stoffen lamellen maar ook in leder, in kunststof en in hout.

Horren

En die zijn er voor deuren en ramen. Een hor is een stuk textiel en daarmee worden insecten buiten de deur gehouden. De lucht kan er wel door. Er zijn horren die een nóg fijnere structuur hebben en die houdt fijne luchtdeeltjes tegen en ook stuifmeel. Is het gaas kapot, dan is dat te repareren met een speciale reparatieset.

Jaloezieën

Bestaat uit horizontale- of verticale stroken. Verkrijgbaar in diverse breedtes en meestal gemaakt van hout, aluminium of kunststof. Deze jaloezie hangt aan de binnenkant van een kozijn. De hoeveelheid licht is te regelen met een koord of ketting. Zie ook: Wat zijn jaloezieën?

Plissés

Plissé is een raambekleding van stof. Kenmerken zijn decoratief en bovenal elegant. Een plissé kan overal hangen dus het maakt niet uit wat voor breedte de deur of raam heeft en hiermee kunt u een heerlijke spannende betoverende sfeer creëren.

Shutters

Shutters zijn luiken uitgerust met verstelbare lamellen. Worden gebruikt als raambekleding en als binnenzonwering. De shutters lijken op de bekende louvredeuren. Shutters zijn al eeuwenoud en zijn uitgevonden door de Grieken. U kunt zelf de hoeveelheid lichtinval regelen.

Bekende merken Bekende merken

Omdat binnenzonwering belangrijk is, mooi moet zijn en bovenal functioneel zijn er genoeg merken die topproducten maken. Velux is wel een hele bekende, en dat geldt ook voor Luxaflex. Andere toppers zijn onder andere Copa, Weinar, Harol en Verano. Maar er zijn nog meer merken namelijk Griesser, Renson, Verosol en Roma.

[ Foto Welke soorten zonwering :] van Andrew Neel op Unsplash.
[ Gastauteur :] Zonweringaanbiedingen.nl.

26-09-2022

Tags: Welke soorten zonwering ramen & deuren

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl