klussen wonen woonplezier zo woon je
Keukenplank met verlichting: kopen of maken

Keukenplank met verlichting: kopen of maken

Goede verlichting in de keuken is erg belangrijk, zeker boven het aanrechtblad. De meeste moderne keukens hebben vaak al verlichting in de keukenkastjes, waardoor je een mooi egaal licht krijgt op je aanrechtblad. Wanneer je niet de juiste lampen in de keuken hebt, kun je zelf verlichting plaatsen en dit mooi afwerken met bijvoorbeeld een keukenplank. Een keukenplank met verlichting kun je kopen of zelf maken. Lees er hier meer over.

zelf keukenplank met verlichting maken Zelf een keukenplank met verlichting maken

Zelf maken heeft als voordeel dat je zelf kunt kiezen welke verlichting je wilt plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan slimme hue spots of een led strip en het materiaal waar de wandplank is gemaakt. Ook kun je dan de exacte maten gebruiken. Bij het kopen van een keukenplank met verlichting heb je deze keuze vaak niet. 

voordelen keukenplank met verlichting De voordelen van een keukenplank met verlichting

Het plaatsen van een keukenplank met verlichting heeft vele voordelen. Je creëert namelijk ruimte om keukenspullen te plaatsen en je krijgt extra verlichting in je keuken. Ook kun je de kabels netjes wegwerken in de wandplank. Wanneer je een hoog plafond hebt is het plaatsen van een keukenplank met verlichting veel directer en heb je minder last van lichtverspreiding. Op deze manier benut je je verlichting optimaal.  

kiezen van je verlichting Waar je om moet denken bij het kiezen van je verlichting

Bij het plaatsen van een keukenplank is het belangrijk om te kiezen voor de juiste verlichting. Je wilt namelijk praktische verlichting wanneer je bezig bent in de keuken, maar ‘s avonds verlichting voor de sfeer. Door dimbare lampen te kiezen kun je dit eenvoudig realiseren. Wanneer je nog een stapje verder gaat, kom je uit bij slimme verlichting en kun je alle lampen in je keukenplank naar wens instellen. Als je meerdere slimme lampen in de keuken hebt kun je ze allemaal combineren. Dan hoef je de Philips hue plafondlamp niet apart te dimmen van de verlichting in de keukenplank bijvoorbeeld.

Lees hier meer over Smart home & Verlichting >>

[ Foto Keukenplank met verlichting :] van Jason Leung op Unsplash.

16-09-2022

Tags: Keukenplank met verlichting keuken ruimtes smart home & verlichting

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl