klussen wonen woonplezier zo woon je
Zo zorg jij voor een gezellig interieur

Zo zorg jij voor een gezellig interieur

Hoe fijn is het dat wanneer je thuis komt na een dag werken, je thuiskomt in een huis dat sfeervol en gezellig is? Toch zien we dat veel mensen het lastig vinden om hun huis gezellig en sfeervol in te kunnen richten. Vaak kiezen ze ervoor om één meubelstuk te vervangen omdat het simpelweg noodzakelijk is. Ondanks dat dat natuurlijk een begin is, heeft het in veel gevallen vaak niet het gewenste effect. Je zult dus wat meer moeten doen om een gezellig interieur te maken. Om je een handje te helpen, hebben we een aantal praktische tips voor je die je hierbij in huis kunnen helpen. Doe er dus je voordeel mee!

Opgeruimd interieur Opgeruimd staat netjes 

Je kunt je huis nog zo gezellig hebben ingericht, maar wanneer er overal door het huis rotzooi slingert, heeft dit natuurlijk weinig effect. Begin er daarom allereerst eens mee om je woonkamer op te ruimen. Dit begint bij eenvoudige plekken zoals de eethoek, het dressoir en ook vaak de vensterbank en salontafel. Wat we namelijk vaak zien, is dat de eettafel wordt gebruikt voor het stallen van onze post, de sleutels en allerlei andere prullaria wat we ‘even’ niet meer nodig hebben. Voordat we het doorhebben is het huis bezaaid met allerlei spul wat je niet gebruikt en er vervolgens laat liggen. Maak dus een kritisch rondje door je woonkamer en bekijk welke spullen niet op de plek waar ze liggen horen.

indeling woonkamer Deel je woonkamer opnieuw in 

Je gelooft het niet, maar het veranderen van de indeling van de woonkamer heeft vaak een dusdanig groot effect, dat het meestal voldoende is om je woonkamer een volledige andere look en feel te geven. Je kunt je wel voorstellen wat er gebeurt als je je dressoir met ornament, tafellamp en andere accessoires ineens aan de andere kant van de kamer zet. Wel is het handig om niet direct te beginnen met slepen, want wanneer het niet uitkomt, moet je weer terug. Je doet er dus goed aan om eerst een plattegrond op papier te maken, zodat je kunt zien hoe het allemaal staat en of het ook daadwerkelijk past. Is dit het geval, dan kun je beginnen met het fysiek verplaatsen van alle spullen. Maak je nieuwe indeling af een nieuwe 'masterpiece' aan de muur met een luxe uitstraling, bijvoorbeeld met deze wanddecoratie goud.

kussens gezellig Kussen op de bank 

Sierkussens op de bank doen wonderen. Dus heb jij een bank welke je eigenlijk niet meer mooi vindt. Ga dan eerst eens aan de slag met een aantal prachtige sierkussens. Je zult namelijk al snel merken dat het effect ontzettend groot is. Zo kun je dus zonder dat je het misschien had verwacht nog een flinke tijd genieten van je bank. Uiteraard is het wel belangrijk dat je de bank niet te vol legt met kussens, want dan creëer je juist een rommelig geheel. Als stelregel kun je voor jezelf hanteren dat je op een tweezits niet meer dan vier kussens legt en op een driezitsbank zes kussens. Je zult zien dat je interieur ineens knus oogt.

Gezellig interieur zo?

Met deze tips wordt het in huis vast nog een stuk leuker. Bekijk via de categorie Woonkamer meer tips voor gezellig interieur.

Afbeelding Gezellig interieur is van Pexels via Pixabay]

25-08-2022

Tags: Gezellig interieur woonkamer

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl