klussen wonen woonplezier zo woon je
Verschillende soorten thematuinen in stijl

Verschillende soorten thematuinen in stijl

Een huis met een mooie tuin is toch wel het ideaalbeeld en de droom van veel mensen. Het is het echte huisje-boompje-beestje-gevoel wat mensen als uiteindelijke ideaalbeeld zien. Echter, eenmaal in het bezit van een tuin kan dit voor mensen soms wat overweldigend aanvoelen. Het kan zijn dat de vorige eigenaar van het huis en de tuin het buitenleven zo heeft achtergelaten dat hij ook aan jouw eigen smaak voldoet. Echter, heel vaak is dit ook niet het geval. Dan heb je verschillende mogelijkheden om de tuin in te richten zodat hij aan jouw smaak gaat voldoen. Hier lees je over verschillende soorten thematuinen oftewel de verschillende stijlen die je kunt toepassen bij het inrichten van jouw tuin.

De wilde tuin De wilde tuin

wilde tuin thematuin

De eerste stijl die je zou kunnen kiezen voor de tuin is de wilde tuin. Dit houdt in dat je verschillende planten allemaal een beetje op hun eigen manier laat groeien. Je hoeft je dus niet druk te maken over dat je struiken bijvoorbeeld in allerlei hippe vormpjes moet snoeien. Bij dit soort tuin kun je je dat natuur zijn werk laten doen en zijn eigen gang laten gaan. Dit type tuin is ook erg goed voor de natuur. Bijvoorbeeld egels en vogels kunnen in een wilde tuin vaak veel voedsel en nestmateriaal vinden. Als dierenliefhebber is dit soort tuin dus een goede optie om te overwegen.

vijvertuin De vijvertuin

vijvertuin

Een tweede leuke optie voor dierenliefhebbers is een vijvertuin. Bij een vijvertuin staat een mooie vijver centraal in de tuin. In deze vijver kun je verschillende soorten vissen laten leven. Zowel grote als kleine vissen. Verder kun je als je tuin en vijver groot genoeg zijn zelfs een eend aanschaffen. Deze eend kan zwemmen in de vijver en wandelen door de tuin. Het is gezellig om naast de vijver een leuk bankje neer te zetten. Zo kun je zelf wanneer het lekker weer is lekker naast de vijver gaan zitten en vissen kijken. Voor in en rondom de vijver kun je verschillende mooie bloemen en planten aanschaffen.

Ibiza tuin Een Ibiza tuin

ibiza tuinsoort

Een Ibiza tuin is een derde optie voor een echte leuke en originele thematuin. Met het maken van een Ibiza tuin kun je allerlei verschillende kanten op. Het eindresultaat is een mooie en bijzondere tuin die een echt fijn vakantiegevoel geeft. In een Ibiza tuin kun je bijvoorbeeld een leuk en gezellig hoekje maken met leuke Ibiza achtige strandstoeltjes. Dit is een fijne plek om in de zomer een leuk boek te lezen of later op de avond een lekkere Ibiza achtige cocktail te drinken. Ook past en bij een Ibiza tuin een mooie schutting waar je leuke borden met inspirerende teksten op kunt hangen.

cottage tuin Een cottage tuin

cottage tuin maken

De laatste leuke thematuin die besproken zal worden is de cottage tuin. Dit is een tuin met oorspronkelijke Engelse invloeden. In deze soort tuin spelen mooie en kleurrijke bloemen een hele grote rol. Bloemen die in deze tuin onmisbaar zijn, zijn bijvoorbeeld mooie rozen. Ook mooie grassen kunnen perfect tot hun recht komen in dit soort tuinen. Daarnaast kun je in deze tuin vaak ook verschillende soorten kruiden vinden. Verder is dit ook het soort tuin waar je perfect een gedeelte kunt afschermen om daar een groentetuin van te maken.

Tip over verschillende soorten thematuinen?

Het aantal tuinthema's is natuurlijk eindeloos. Daarom horen we graag jouw favoriete tuinthema als mooie aanvulling op dit bericht. Je kunt verschillende soorten thematuinen doorgeven via de contactpagina.

[Foto's Verschillende soorten thematuinenvia Pexels:] Waterlelie van Diego Madrigal | Egel Pixabay(CC0) | Vijver van Mike | Ibiza van Los Muertos Crew | Rozen van Irina Iriser

26-06-2022

Tags: Verschillende soorten thematuinen Tuin

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl