klussen wonen woonplezier zo woon je
Handige toepassingen van slimme verlichting

Handige toepassingen van slimme verlichting

De verlichting in huis is een belangrijke sfeermaker. Je kunt met het goed toepassen van licht jouw huis enorm sfeervol maken. Er zijn hiervoor allerlei leuke manieren om toe te passen. Veel mensen vinden het mooi als de verlichting bij elkaar past en schaffen om die reden vaak sets van lampen aan. Zo kun je op verschillende plekken in huis toch dezelfde sfeer overbrengen. Door gebruik te maken van slimme verlichting kun je licht ook nog eens praktisch toepassen. Lees hier meer over de toepassingen van slimme verlichting.

sfeerlicht toepassen Licht is de sfeermaker van de woonkamer

Zeker in de woonkamer is het belangrijk dat er gezellig licht aanwezig is. Jouw woonkamer is vaak de plek waar je het meeste tijd doorbrengt en waar je ook de gasten ontvangt. Licht is in deze situatie een belangrijke factor. Zo kun je grote lampen in de hoeken plaatsen om met een zachte kleur lamp warmte te geven aan de kamer. Mede zijn slimme lampen erg fijn voor in de woonkamer. Veel lichten kun je instellen op tijd van de dag. Zo kun je ervoor zorgen dat de lichten in de avond een andere kleur of felheid hebben dan overdag. Dit wordt geregeld met een app in combinatie met slimme stekkers of bijvoorbeeld een Philips Hue-bridge. Deze hebben een speciale functie voor het wisselend regelen van het licht.

philps hue sfeerverlichting

In de woonkamer wordt er ook vaak gestudeerd of gewerkt. Met slimme verlichting kun je met één druk op de knop in een app het licht op precies de juiste instellingen zetten. Het leuke aan deze lampen is dat deze vaak een vooraf ingestelde verlichting hebben voor verschillende situaties. Kies bijvoorbeeld voor ‘werken’ om feller en witter licht te krijgen voor betere concentratie of kies juist voor ‘ontspanning’ en krijgt warme verlichting.

Je kunt er ook voor zorgen dat het huis periodiek verlicht wordt en zo bewoont lijkt bij afwezigheid. Dat is helemaal handig en verstandig bij een 2e huis dat veel onbewoond is.

veilige verlichting Slim en veilig licht voor de slaapkamer

Ook in de slaapkamer is verlichting erg belangrijk voor het knus en warm maken van de ruimte. Naast het bed is het altijd handig om verlichting te hebben. Niet alleen geeft dit een romantische warme sfeer ‘s avonds, ook heeft dit een veiligheidsfactor. In het geval je ‘s nachts uit bed gaat om even iets te drinken of te toiletteren is het veilig om een lichtje te hebben om jouw weg te kunnen vinden. Een erg slimme manier om dit te doen is het inbouwen van een lichtsensor naast het bed. Deze detecteert beweging en zet een klein lichtje over de vloer aan. Zo kun je veilig en makkelijk het bed uit zonder de ander wakker te maken met licht of geluid.

keukenverlichting Verlichting in de keuken

Bij het klaarmaken van eten is het ook erg prettig om voldoende en goed licht te hebben. Je bent vaak bezig met messen en vuur dus is goede verlichting niet alleen prettig maar ook veilig.

slimme speaker

Het mooie is dat vele lichten tegenwoordig met een slimme speaker bediend kunnen worden. Zo kun je meer of minder licht automatisch aanzetten, ook als je je handen vol hebt. Spreek jouw opdracht uit en de lichten zullen van felheid of kleur veranderen. Zeer handig als je veel in de keuken staat en vaak met veel verschillende dingen bezig bent.

Toepassingen van slimme verlichting kiezen Keuzes in toepassingen van slimme verlichting

Je ziet er zijn veel keuzes te maken, ook per woonruimte. Welke toepassingen van slimme verlichting spreken je aan en waarom? Laat het weten via onze socials of de contactpagina.

[ Foto's Toepassingen van slimme verlichting via bol.com:] Philips Hue Bridge en slimme sfeerverlichting | Google Nest Mini - Smart Speaker.

16-04-2022

Tags: Toepassingen van slimme verlichting Smart home & verlichting

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl