klussen wonen woonplezier zo woon je
Retro woonaccessoires komen weer terug

Retro woonaccessoires komen weer terug

Hoe richt jij je woonkamer in? Ben je van het strakke, moderne design of juist meer van het industriële? Eigenlijk maakt dit weinig uit, want de retro woonstijlen zijn weer helemaal terug aan het komen. Het leuke hieraan is, dat de retro woonaccessoires gemakkelijk te combineren zijn met alle interieurstijlen. Afhankelijk van de kleuren en materialen die je normaal gebruikt, is er een andere perfecte match te vinden.

Creëer een gave mix tussen modern en een blik terug naar de jaren ‘50, of ga juist voor de grafische designs uit de sixties en seventies. Het is niet voor niets dat verschillende vintage lampen dé nieuwe trend van 2022 gaan vormen. Dit zijn de heuse blikvangers, die je ruimte net dat kleine beetje extra karakter kunnen geven dat nog miste.

retro wonen Wat is "retro" eigenlijk?

De termen vintage en retro worden hier en daar door elkaar gebruikt en rond gegooid. Beide zijn weer helemaal hip, waardoor je ze overal ziet verschijnen. Echter zijn deze twee niet hetzelfde ding. We spreken over een vintage item wanneer het een authentiek artikel is dat minimaal 30 jaar oud is. Dit betekend dat het bijvoorbeeld woonaccessoires zijn uit de jaren tachtig of ouder. Retro items zijn artikelen die qua uiterlijk lijken op de vintage artikelen en artikelen uit bijvoorbeeld de jaren zestig en zeventig. De twist hierbij is echter dat het geen oude spullen zijn, maar dat ze nieuw gefabriceerd worden. Het grootste voordeel daarvan is dan dus ook dat de kwaliteit gewoon goed is, en je niet bang hoeft te zijn dat het uit elkaar valt na gebruik.

vintage spullen Wonen in de retro stijl

Wanneer we het hebben over verschillende retro woonaccessoires of accessoires in de vintage stijl, zal je al snel specifieke stijlen en kleuren langskomen. Kenmerkend voor veel artikelen uit de jaren zeventig zijn de wat robuustere materialen en kleuren. Veel bruin, koper en natuurlijke tinten. Ook qua materiaal zie je veel klei, riet, metaal en rotan langskomen. Wat interessant hierbij is, is dat er ook een andere kant is van de retro accessoires. Naast alle donkere kleuren, waren er ook veel items in vrij neon achtige kleuren. Hierdoor krijg je een combinatie van donkere kleuren, met bijvoorbeeld een neon oranje plantenpot of opvallende opberger ertussen. Voor elke interesse is er wel iets dat erbij past.

woonaccessoires hip Retro woonaccessoires: 'Wow, dat is typisch!'

vaas woonaccessoire

Onze alledaagse items kan je natuurlijk omzetten naar de oudere varianten of stijlen, maar er zijn bepaalde accessoires en meubels, die gewoon de retro stijl uitschreeuwen. Een paar hiervan zijn bijvoorbeeld de bolvormige lamp of het gekleurde vloerkleed met schreeuwerige motieven, maar ook gebruikte bureaustoelen van topdesigners, de helemaal hippe platenspeler of gekleurde glazen vaas en fles zijn typisch retro.

Bij veel meubelstukken kan je de retro items herkennen door de speelse pootjes vol designs en ronde afwerkingen. Ook de vlinderstoel, welk design we inmiddels op allerlei manieren gekopieerd en hergebruikt hebben, komt origineel van de jaren 70. Het flexibele en opvouwbare design zorgt ervoor dat het gemakkelijk in elk interieur gebruikt kan worden. Ditzelfde design hebben we interessant genoeg nu ook hergebruikt voor campingstoelen en visstoelen.

Lees verder voor andere tips over woonaccesoires >>

[Foto's retro woonaccessoires via Pexels:] Hoofdvisual van Dziana Hasanbekava | Vaas van Lena Shekhovtsova.

17-03-2022

Tags: Retro woonaccessoires wonen accessoires

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl