klussen wonen woonplezier zo woon je
Duurzame tv-meubels als natuurlijke visie

Duurzame tv-meubels als natuurlijke visie

Als we het hebben over interieur, zie je al snel dat iedereen een andere voorkeur heeft voor de stijl die hij of zij in huis laat zien. Echter is er wel iets dat de laatste tijd in woontrends doorbreekt. Dit heeft te maken met het feit dat we ons vandaag de dag steeds bewuster worden van alles om ons heen, het milieu en hoe verschillende producten gemaakt worden. Duurzaamheid is een begrip in de huidige maatschappij, wat terug te zien is in de interieurs. Steeds meer komen de natuurlijke materialen een groot deel van de ruimte innemen, waardoor we rotan, bamboe, hout en riet zien verschijnen. Deze verandering zie je zeker terug in nieuw of 2e hands meubilair inclusief het duurzame tv-meubel.

Duurzame tv meubels Tv-meubels gaan op in de ruimte

Tegelijkertijd met deze natuurlijke materialen, zien we dan ook de kleuren in de natuurlijke meubels verschuiven. Waar voorheen veel donkergroen en okergeel te zien was, worden de fellere meubelkleuren nu langzaamaan vervangen door aardetinten en lichte, rustige varianten van onze favorieten. Mocht je de trend in de duurzaamheid en natuurlijke materialen willen doorzetten, nog voorbij de meubels in de woonkamer, dan kan dit. Door bijvoorbeeld niet meer standaard verf te gebruiken voor de muren, maar hier een kalkverf voor te kiezen. Ook het gebruik van hout is niet meer beperkt tot vloeren, de muren mogen hier ook mee bekleed worden. Zelfs deze natuurlijke wanden zijn mogelijk.

musthave tv-meubels Een must-have voor de woonkamer

De meeste huishoudens tegenwoordig hebben een televisie, maar daarbij hoort natuurlijk ook een tv-meubel. In verschillende interieurs komen verschillende varianten terug, van zwevende, strakke meubels tot donkere sterke industriële varianten ervan. Als je de trend van duurzaam wonen wilt volgen, zijn er ook voor dit meubel verschillende houten varianten die ingezet kunnen worden. Een tv-meubel zorgt voor een geheel, zeker wanneer je net als een van de vele tegenwoordig de tv besluit op te hangen aan de muur. Je kan natuurlijk er ook voor kiezen de tv te gebruiken als muurdecoratie, in combinatie met wat posters, schilderijen en retro woonaccessoires. Maar voor velen blijft het toch gewoon een lelijk ding dat aan de muur hangt.

tv-meubels woonkamer Duurzame tv-meubels in de kamer

Omdat er bij elke variant van interieur een andere tv-meubel past, zijn er ook ontelbare mogelijkheden te bedenken van hoe deze eruit ziet als je voor een natuurlijke uitstraling gaat. Een zwevend meubel is er namelijk ook in duurzame materialen en wordt ook wel een lowboard genoemd, met als grote voordeel dat je hier gemakkelijk onder kan schoonmaken. Naast dat een tv-meubel heel praktisch is om spullen zoals dvd’s of cd’s in op te bergen, kan het ook helpen met bijvoorbeeld cable-management, oftewel het wegwerken van snoeren en kabels. Deze voegen namelijk niet zo veel toe aan de gezelligheid van de ruimte.

positie tv Positie

Bij het selecteren van het beste meubel voor de televisie in de kamer, kan je naar verschillende dingen kijken. Hoe groot is de kamer en hoeveel ruimte mag het meubel innemen? Maar ook, hoe zit je ten opzichte van de tv en het tv-meubel? Dit heeft namelijk veel invloed op de ideale hoogte van de kast. Je kan dit het beste uitproberen door ertegenover te gaan zitten en recht naar voren te kijken. Mocht het namelijk te hoog zijn, kan je al snel last van je nek krijgen. Over het algemeen is de ideale hoogte ongeveer 50 tot 60 centimeter vanaf de vloer.

Tot slot: meer dan duurzame tv-meubels

Een keuze maken uit duurzame tv-meubels is een goede zaak. Let bij gebruik van je tv echter ook op de abonnementen die je afsluit. TV en Internet vergelijken kan namelijk ook op duurzaamheidsaspecten. Hoe groen kijk jij tv?

Lees hier meer tips over meubels >>

[ Foto Duurzame tv-meubels ] Van Designecologist via Pexels.

14-03-2022

Tags: Duurzame tv-meubels

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl