klussen wonen woonplezier zo woon je
Natuurlijke wanden die opgaan in je interieur

Natuurlijke wanden die opgaan in je interieur

De afgelopen twee jaar hebben we allemaal heel veel tijd besteed tussen vier dezelfde muren. Iedereen moest veel thuiswerken en deze muren begonnen de mensen langzamerhand te vervelen. Mensen beseften dat ze niet naar buiten konden en het daarom maar binnenshuis gezellig moesten gaan maken. De muren waar iedereen dag in dag uit naar keek, kregen stap voor stap een ander uiterlijk. Logisch dat we de natuur naar binnen halen met natuurlijke wanden als resultaat. Lees over de laatste trends die we steeds meer op de wanden thuis zien verschijnen.

natuurlijke wanden behang Behang met structuur

Wat we de afgelopen tijd steeds meer zien, is behang op de muren. Dit is niet zomaar behang, maar vaak behang met structuur dat je ook prima over een basis van Renovlies behang kan aanbrengen. Patronen op het behang zijn vaak op het materiaal gezet met een zacht, satijnachtig materiaal. Licht dat op het behang valt, zorgt ervoor dat het patroon een zachte glans krijgt waardoor het patroon extra goed opvalt. De patronen op de populaire behangsoorten bestaan vaak uit bladeren, takken of bloemen: een en al natuur en direct een duurzaam statement. Maar dat hoeven natuurlijk geen echte planten te zijn zoals op de foto ook al bestaan deze wel als plantenwand.

Misschien dat deze trend in natuurlijke wanden met behang en resultaat is van het feit dat mensen door de klimaatcrisis steeds meer behoefte hebben om meer groen terug te zien. Met dit natuurlijke behang wordt de natuur toch nog een beetje het huis binnen gebracht. Of zijn we gewoon meer van de natuur gaan houden tijdens onze dagelijkse ommetjes?

wanden en kleuren Natuurlijke wanden en kleuren

De neiging naar de natuur is ook te zien aan de kleuren van het behang en de muurverf in de gemiddelde Nederlandse woning. Zandkleuren zoals beige, amber, oker en bruin zie je al langer op steeds meer muren verschijnen maar ook in de nieuwste kleur Wild Wonder van Flexa. Deze trendkleuren geven niet alleen een rustgevende look aan de ruimte, maar het gebruik van lichte natuurlijke tinten laten de ruimte ook net iets groter lijken. Door de natuurlijke kleuren komt de muur niet meer direct op je af, wat wel fijn is al je de hele dag moet doorbrengen in dezelfde ruimte.

Het gebruik van deze natuurtinten is wellicht, net zoals de natuurlijke patronen, een teken van het verlangen van de mens naar de natuur. Dat kan heel eenvoudig door de natuur van buiten naar binnen te halen met deze kleuren en patronen. Dit bereik je zelfs al met wandpanelen van kunststof met relief. Laat je ook de natuur aan terrein winnen?

muur en natuur Verder dan de muur

Een andere trend die we de afgelopen twee jaar steeds vaker zagen, is dat mensen het niet hielden bij enkel de muur. De muurverf werd steeds vaker doorgetrokken naar de deuren, kozijnen, vensterbanken, de plafonds en soms zelfs de radiatoren van de verwarming. Mensen durfden steeds vaker met verf te experimenteren en aangezien we toch de hele tijd thuis zaten, was er genoeg tijd en aandacht om over deze interieurexperimenten na te denken.

natuurlijke muren

Door kleur- en materiaalgebruik van de natuurlijke wanden in andere (onder)delen van het huis mee te nemen vormt een kamer meer één geheel. Dat kan ook makkelijk met een Graffiti muur waarbij je elementen doorzet in de ruimte. Het loont om met overtuiging te kiezen voor één stijl of sfeer. Al vaker trekken we dit door met meubels. Kasten, tv-meubels, ladders en krukjes krijgen soms voor een deel dezelfde kleur als de muur, en soms helemaal. De ruimte voor dit soort experimenten hebben erg leuke resultaten opgeleverd!

Verwelkom natuurlijke wanden! 

We zijn erg benieuwd naar jouw toepassing van de natuur op je wanden als onderdeel van je interieur. Stuur ter inspiratie je mooiste foto via onze contactpagina of deel ze op onze socials voor natuurliefhebbers.

Kijk hier voor meer woontips per ruimte >>

 

[Foto's via Pexels:] Hoofdvisual van Monstera | Inzet van Max Vakhtbovych.

06-03-2022

Tags: Natuurlijke wanden Vloeren & Wanden

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl